a1- nơi đong đầy tình bạn

good
 
Trang ChínhCalendarTrợ giúpTìm kiếmThành viênNhómĐăng kýĐăng Nhập

Share | 
 

 thi thử đại học 1

Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin
avatar

Tổng số bài gửi : 164
Join date : 18/09/2011
Đến từ : TÂY NINH

Bài gửiTiêu đề: thi thử đại học 1   Thu Sep 29, 2011 3:43 am


SỞ GD- ĐT QUẢNG TRỊ ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN 2
Trường THPT Thị xã Quảng Trị Môn: Tiếng Anh
Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề)

Mã đề 357

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
1.Please ……………….. and see us some time. You ‘re always welcome.
A. come to B. come around C. come about D. come away
2.The judge ………………. the murderer to a lifetime imprisonment.
A. accused B. convicted C. sentenced D. prosecuted
3.Only in the Civil War…………..……killed or wounded.
A. soldiers in America were B. so many American soldiers were
C. many in America were D. were so many American soldiers
4.I have to assure myself that I……………….the best possible decision.
A. have leapt B. have done C. have made D. have reached
5.James: “What’s the matter?” - Anne: “……………..…..”
A. That’s all right B. Not at all C. Nothing D. It’s no trouble
6.If it………..……..their encouragement, he could have given it up.
A. had been for B. hadn’t been for C. wouldn’t have been for D. hadn’t been
7.It’s surprising that ex-smokers are less……………..…..smokers than non-smokers.
A. tolerant of B. tolerable to C. intolerant D. tolerance towards
8.“What a great haircut, Lucy!” - “………………..”
A. Thanks. It’s very kind of you to do this. B. It’s my pleasure
C. Oh, yes. That’s right D. You think so? I think it’s a bit too short
9.The criminal was sentenced to death because of………..of his crime.
A. the severity B. the complexity C. a punishment D. the importance
10.Tony often watches TV after his parents…………………….to bed.
A. have gone B. go C. had gone D. went
11.Population expansion seems to surpass the ability of the earth to meet…….food.
A. the requirement of B. the command of C. the demand for D. the necessity for
12.After years of being exposed to the sun and rain, the sign had become completely……..
A. unreadable B. readable C. misread D. illegible
13.By the end of this month I……………..….for this company for two years.
A. have been working B. will work C. will have been working D. will be working
14-John paid $20 for his meal,...................he had thought it would cost
A-not much as B-not so much as C-less as D-not so many as
15. -“Mum! I’ve got 6000 on the TOEFL test” -“...................”
A-Good way! B-You are right C-Good job! D-Oh, hard luck
16-“Would you like me to get a taxi?” - “……………..”
A. Yes, please, if it’s no bother B. Well, let’s see.
C. That would be delightful. Thanks D. Yes, I see.
17. . ………….over long distances is a fact.
A. That electricity transmitting B. That electricity can be transmitted
C. That electricity D. That can be transmitted
18-The discovery was a major ……………for research workers
A. breakthrough B. breakdown C. break-in D breakout
19-John………………..knowledge from many of his life experiences in his work.
A. approved B. accomplished C. appreciated D. applied
20-. …….., sheep were then used for wool.
A. Having first domesticated for milk production
B. Having been first domesticated for milk production
C. Because they had been first domesticated for milk production
D. Although they had first domesticated for milk production
21-Lorie is very thin, ………..….her young sister, who is quite heavy.
A. unlike B. dissimilar to C. dislike D. unlikely
22-Flooding in April is an unusual ………….……in this area.
A. occurrence B. occur C. occurring D. occurred
23-It is a fact that………..…..form of energy.
A. electricity being the most useful B. electricity is the most useful
C. the most useful in electricity D. electricity the most useful
24-You have a good feeling about yourself and……………….when you volunteer.
A. the others B. other C. the other D. others
25-Prices of flats………………..…from a few thousand to millions of dollars.
A. change B. vary C. differ D. fluctuate
26-Do you think Ms. Brown will …………………………for Parliament in the next election?
A. run B. walk C-sit D. stand
27-Nearly all of the reporters ______ the press conference had questions ______
A. attend / asked B. attended / to ask
C. attending / to ask D. would attend / to be asked
28-The general public……….........a large number of computers now, because prices are beginning to decrease.
A. must buy B. must be buying C. must have bought D. must bought
29-I'm worried about ______ on so much work.
A. she taking B. she takes C. her to take D. her taking
30- Hieroglyphics ___ on the walls of caves provide scientists with important details on prehistoric man.
A. painted B. were painted C. have been painted D. that they painted
31- If you ___ Peter, could you tell him to ring me up?
A. come into B. come over C. come across D. come back
32- Where did you buy that ____ handbag?
A. funny leather purple B. purple funny leather C. funny purple leather D. leather funny purple
33- To buy this type of product, you must pay half of the money ___, and pay the rest on the day of delivery.
A. in advance B. in cheque C. in cash D. in charge
34- The boy was sent to the police because of several ____ that he had taken part in.
A. set-to B. set-toes C. sets-to D. set-tos
35-..................., the results couldn’t be better.
A-No matter what he tried hard B-No matter how hard he tried
C-Although very hard he tried D-Despite how hard he tried
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined sound that is pronounced differently from the rest or the word that differs from the rest in the position of the main stress:
36.A. explosion B. conversion C. precision D. expansion
37.A. dangerous B. conspicuous C. marvelous D. numerous
38.A. pioneer B. engineer C. reindeer D. referee
39.A. establish B. intimidate C. inheritance D. illustrate
40.A. malaria B. eradicate C. character D. spectacular
41-If they took their language lesson seriously, they would be able to communicate with the locals now.
A B C D
42-It announced today that an enquiry would be held into the collapse of a high-rise apartment block in Kuala
A B C D
Lumpur last week.
43-I strongly object the idea of students in the final year working part-time jobs.
A B C D
44. The City Council is planning to take measures regarding to the noise level in the city centre.
A B C D
45-Neither of the men arresting as terrorists would reveal information about his group.
A B C D
46. When a lion gets hungry, its manner changes and it becomes threatened.
A B C D
47. Little he knows about the surprise that awaited him.
A B C D
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
48-My father couldn’t stand Tom’s behavior.
A. My father found Tom’s behavior intolerant B. My father found Tom’s behavior intolerable
C. My father was tolerant towards Tom’s behavior D. Tom’s behavior was not tolerable
49-Cultures vary from country to country.
A. Cultures are different in different countries. B. There are different cultures in one country
C. Culture differences are based on countries D. Cultures move from one country to another.
50-Nobody at all came to the meeting
A. There was almost nobody at the meeting B. Not many people came to the meeting
C. Not a single person came to the meeting D. Only a few people came to the meeting
51-The book costs $15,50 but I have only $14,50.
A. I have more than enough money to pay for the book. B. The book costs a little more than I have with me.
C. I have just enough money to pay for the book. D. I need a few more dollars to pay for the book.
52-If I hadn’t had so much work to do I would have gone to the movies.
A. Because I had to do so much work I couldn’t go to the movies.
B. I would go to the movies when I had done so much work.
C. A lot of work couldn’t prevent me from going to the movies.
D. I never go to the movies if I have work to do.
53-Despite his early retirement, he found no peace in life.
A. Although he retired early, but he found no peace in life.
B. His early retirement has brought him peace in life.
C. He found no peace in life because he retired early.
D. Early as he retired, he found no peace in life.
54-Tom has the ability to be a professional musician, but he’s too lazy to practice.
A. He is talented but he’ll never be a professional musician as he doesn’t practice.
B. As a professional musician he is not lazy to practice music lessons.
C. He is able to practice music lessons professionally though he is lazy.
D. Though practicing lazily, he is a professional musician.
55-David broke his leg and couldn’t play in the final.
A. David couldn’t play in the final due to his broken leg.
B. If David hadn’t broken his leg, he could play in the final now
C. If David didn’t break his leg, he could play in the final.
D. But for his broken leg, David couldn’t have played in the final.
56-Anne takes after her mother.
A. Anne resembles her mother in action B. Anne and her mother are alike
C. Anne looks alike her mother D. Anne likes her mother very much
57-This question is even harder than the last one.
A. The last question is not difficult
B. This question is the most difficult one
C. The last question is difficult but this one is more difficult
D. This question is hard but the last one is not.
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
In the world today, particularly in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding was to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle".
The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box, and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils đồ dùng, dụng cụ. Another way to reduce waste is to buy high-quality products. When low quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example. if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way. if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throwaway must stop.
The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers. empty the bottles, they return them to the store. The manufacturers of the drinks collect the bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throwaway bottles.
The third step is being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources.
58-What is the main topic of the passage?
A. how to reduce garbage disposal
B. what people often understand about the term 'recycle'
C. what is involved in the recycling movement
D. how to live sensitively to the environment.
59-Which is described as one of the most industrialized areas?
A. Europe B. Asia C. Middle East D. South America
60-What does the word 'sensitive' in the phrase 'sensitive to the environment' mean?
A. cautious B. logical C. friendly D. responding
61-People can do the following to reduce waste EXCEPT
A. buy high-quality product B. buy simply-wrapped things
C. reuse cups D. buy fewer hamburgers
62-Why is it a waste and customers buy low-quality products?
A. Because people will soon throw them away. B. Because they have to be repaired many times.
C. Because customers change their ideas all the time. D. Because they produce less energy.
63-What does it mean 'Customers can vote with their wallets'?
A. they can choose the cheapest products
B. they can cast a lot to praise a producer.
C. they can ask people to choose products with less packaging
D. they can tell the producers which products are good for environment by buying them.
64-The word 'motto' is closest in meaning to_________
A. meaning B. value C. belief D. reference
65-What best describes the process of reuse?
A. The bottles are collected, washed, returned and filled again.
B. The bottles are filled again after being returned, collected and washed.
C. The bottles are washed, retuned, filled again and collected.
D. The bottles are collected, returned filled again and washed.
66-The garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because
A. people are ordered to return bottles. B. returned bottles are few.
C. not many bottles are made of glass or plastic. D. each returned bottles is paid.
67-The word 'practice' is closest in meaning to_________
`A. drill B. deed C. exercise D. belief
68-What are the two things mentioned as examples of recycling?
A. Aluminum cans and plastic wrappings. B. Hamburger wrappings and spent motor oil.
C. Aluminum cans and spent motor oil. D. TV sets and aluminum cans.
69-The energy used to make a can is________ the energy used to run a color TV set for 3 hours.
A. as much as B. less than C. not worth being compared to D. more than
70-The word 'precious' is closest in meaning to_________
A. natural B. substantial C. first D. invaluable
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks.
From the seeds themselves to the machinery, fertilizers and pesticides - The Green Revolution regimen depend heavily on technology. One (71) ............ , however, depends much (72) .......... on technology - organic farming. Many organic farmers use machinery, but (73) ........chemical fertilizers or pesticides. (74) ........... chemical soil enrichers, they use animal manure and plant parts not used as food -,natural,organic fertilizers that are clearly a renewable (75) ........... Organic farmers also use alternatives for pesticides; for example they may rely (76)............natural predators of certain insect pests. (77) ......... the need arises, they can buy the eggs and larvae of these natural predators and introduce them into their crop fields. They use (78) ..............techniques to control pests as well, like planting certain crops together because one crop repels the other's pests. Organic farmers do not need a lot of land; (79) ..............organic farming is perfectly (80) ...........to small farms and is relatively inexpensive. Finally, many organic farmers' average yields compare favorably with other farmers' yields.
71. A. alternative B. alternate C. alteration D. alternation
72. A. more B. less C. better D. worse
73. A. also B. for C. not D. all
74. A. In spite of B. On account of C. In favour of D. Instead of
75. A. resource B. source C. matter D. substance
76. A. of B. to C. on D. in
77. A. Then B. If C. Because D. Though
78. A. others B. another C. the others D. other
79. A. instead B. in one way C. on one hand D. in fact
80. A. suitable B. open C. likely D. suited
--------------- The end --------------
1B 2C 3D 4C 5C 6B 7A 8D 9A 10A 11C 12D
13C 14B 15C 16A 17B 18A 19D 20B 21A 22A 23B 24D
25B 26A 27C 28C 29D 30A 31C 32C 33A 34D 35B 36D
37B 38C 39D 40A 41A 42A 43A 44A 45B 46D 47A 48B
49A 50C 51B 52A 53D 54A 55A 56B 57C 58C 59A 60C
61D 62A 63D 64C 65B 66D 67B 68C 69A 70D 71A 72B
73C 74D 75B 76C 77B 78D 79D 80D
ANSWER KEY:
Mã đề 357















































SỞ GD- ĐT QUẢNG TRỊ ĐỀ THI THỬ ĐẠI HỌC LẦN 2
Trường THPT Thị xã Quảng Trị Môn: Tiếng Anh
Thời gian làm bài: 90 phút (không kể thời gian giao đề)

Mã đ ề 495

Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the underlined sound that is pronounced differently from the rest or the word that differs from the rest in the position of the main stress:
1. A. malaria B. eradicate C. character D. spectacular
2. A. explosion B. conversion C. precision D. expansion
3. A. dangerous B. conspicuous C. marvelous D. numerous
4. A. pioneer B. engineer C. reindeer D. referee
5. A. establish B. intimidate C. inheritance D. illustrate
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the following questions.
6. Please ……………….. and see us some time. You ‘re always welcome.
A. come to B. come around C. come about D. come away
7. The judge ………………. the murderer to a lifetime imprisonment.
A. accused B. convicted C. sentenced D. prosecuted
8. Only in the Civil War…………..……killed or wounded.
A. soldiers in America were B. so many American soldiers were
C. many in America were D. were so many American soldiers
9. I have to assure myself that I……………….the best possible decision.
A. have leapt B. have done C. have made D. have reached
10. James: “What’s the matter?” - Anne: “……………..…..”
A. That’s all right B. Not at all C. Nothing D. It’s no trouble
11. If it………..……..their encouragement, he could have given it up.
A. had been for B. hadn’t been for C. wouldn’t have been for D. hadn’t been
12. It’s surprising that ex-smokers are less……………..…..smokers than non-smokers.
A. tolerant of B. tolerable to C. intolerant D. tolerance towards
13. “What a great haircut, Lucy!” - “………………..”
A. Thanks. It’s very kind of you to do this. B. It’s my pleasure
C. Oh, yes. That’s right D. You think so? I think it’s a bit too short
14. The criminal was sentenced to death because of………..of his crime.
A. the severity B. the complexity C. a punishment D. the importance
15. Tony often watches TV after his parents…………………….to bed.
A. have gone B. go C. had gone D. went
16. Population expansion seems to surpass the ability of the earth to meet…….food.
A. the requirement of B. the command of C. the demand for D. the necessity for
17. After years of being exposed to the sun and rain, the sign had become completely……..
A. unreadable B. readable C. misread D. illegible
18. By the end of this month I……………..….for this company for two years.
A. have been working B. will work C. will have been working D. will be working
19-John paid $20 for his meal,...................he had thought it would cost
A-not much as B-not so much as C-less as D-not so many as
20. -“Mum! I’ve got 6000 on the TOEFL test” -“...................”
A-Good way! B-You are right C-Good job! D-Oh, hard luck
21-“Would you like me to get a taxi?” - “……………..”
A. Yes, please, if it’s no bother B. Well, let’s see.
C. That would be delightful. Thanks D. Yes, I see.
22. . ………….over long distances is a fact.
A. That electricity transmitting B. That electricity can be transmitted
C. That electricity D. That can be transmitted
23-The discovery was a major ……………for research workers
A. breakthrough B. breakdown C. break-in D breakout
24-John………………..knowledge from many of his life experiences in his work.
A. approved B. accomplished C. appreciated D.applied
25-. …….., sheep were then used for wool.
A. Having first domesticated for milk production
B. Having been first domesticated for milk production
C. Because they had been first domesticated for milk production
D. Although they had first domesticated for milk production
26-Lorie is very thin, ………..….her young sister, who is quite heavy.
A. unlike B. dissimilar to C. dislike D. unlikely
27-Flooding in April is an unusual ………….……in this area.
A. occurrence B. occur C. occurring D. occurred
28-It is a fact that………..…..form of energy.
A. electricity being the most useful B. electricity is the most useful
C. the most useful in electricity D. electricity the most useful
29-You have a good feeling about yourself and……………….when you volunteer.
A. the others B. other C. the other D. others
30-Prices of flats………………..…from a few thousand to millions of dollars.
A. change B. vary C. differ D. fluctuate
31-Do you think Ms. Brown will …………………………for Parliament in the next election?
A. run B. walk C-sit D. stand
32-Nearly all of the reporters ______ the press conference had questions ______
A. attend / asked B. attended / to ask
C. attending / to ask D. would attend / to be asked
33-The general public……….........a large number of computers now, because prices are beginning to decrease.
A. must buy B. must be buying C. must have bought D. must bought
34-I'm worried about ______ on so much work.
A. she taking B. she takes C. her to take D. her taking
35- Hieroglyphics ___ on the walls of caves provide scientists with important details on prehistoric man.
A. painted B. were painted C. have been painted D. that they painted
36- If you ___ Peter, could you tell him to ring me up?
A. come into B. come over C. come across D. come back
37- Where did you buy that ____ handbag?
A. funny leather purple B. purple funny leather C. funny purple leather D. leather funny purple
38- To buy this type of product, you must pay half of the money ___, and pay the rest on the day of delivery.
A. in advance B. in cheque C. in cash D. in charge
39- The boy was sent to the police because of several ____ that he had taken part in.
A. set-to B. set-toes C. sets-to D. set-tos
40-..................., the results couldn’t be better.
A-No matter what he tried hard B-No matter how hard he tried
C-Although very hard he tried D-Despite how hard he tried
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct word(s) for each of the blanks.
From the seeds themselves to the machinery, fertilizers and pesticides - The Green Revolution regimen depend heavily on technology. One (41) ............ , however, depends much (42) .......... on technology - organic farming. Many organic farmers use machinery, but (43) ........chemical fertilizers or pesticides. (44) ........... chemical soil enrichers, they use animal manure and plant parts not used as food -,natural,organic fertilizers that are clearly a renewable (45) ........... Organic farmers also use alternatives for pesticides; for example they may rely (46)............natural predators of certain insect pests. (47) ......... the need arises, they can buy the eggs and larvae of these natural predators and introduce them into their crop fields. They use (48) ..............techniques to control pests as well, like planting certain crops together because one crop repels the other's pests. Organic farmers do not need a lot of land; (49) ..............organic farming is perfectly (50) ...........to small farms and is relatively inexpensive. Finally, many organic farmers' average yields compare favorably with other farmers' yields.
41. A. alternative B. alternate C. alteration D. alternation
42. A. more B. less C. better D. worse
43. A. also B. for C. not D. all
44. A. In spite of B. On account of C. In favour of D. Instead of
45. A. resource B. source C. matter D. substance
46. A. of B. to C. on D. in
47. A. Then B. If C. Because D. Though
48. A. others B. another C. the others D. other
49. A. instead B. in one way C. on one hand D. in fact
50. A. suitable B. open C. likely D. suited
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions.
In the world today, particularly in the two most industrialized areas, North America and Europe, recycling is big news. People are talking about it, practicing it, and discovering new ways to be sensitive to the environment. Recycling means finding was to use products a second time. The motto of the recycling movement is "Reduce, Reuse, Recycle".
The first step is to reduce garbage. In stores, a shopper has to buy products in blister packs, boxes and expensive plastic wrappings. A hamburger from a fast food restaurant comes in lots of packaging: usually paper, a box, and a bag. All that packaging is wasted resources. People should try to buy things that are wrapped simply, and to reuse cups and utensils đồ dùng, dụng cụ. Another way to reduce waste is to buy high-quality products. When low quality appliances break, many customers throw them away and buy new ones - a loss of more resources and more energy. For example. if a customer buys a high-quality appliance that can be easily repaired, the manufacturer receives an important message. In the same way. if a customer chooses a product with less packaging, that customer sends an important message to the manufacturers. To reduce garbage, the throwaway must stop.
The second step is to reuse. It is better to buy juices and soft drinks in returnable bottles. After customers. empty the bottles, they return them to the store. The manufacturers of the drinks collect the bottles, wash them, and then fill them again. The energy that is necessary to make new bottles is saved. In some parts of the world, returning bottles for money is a common practice. In those places, the garbage dumps have relatively little glass and plastic from throwaway bottles.
The third step is being environmentally sensitive is to recycle. Spent motor oil can be cleaned and used again. Aluminum cans are expensive to make. It takes the same amount of energy to make one aluminum can as it does to run a color TV set for three hours. When people collect and recycle aluminum (for new cans), they help save one of the world's precious resources.
51-What is the main topic of the passage?
A. how to reduce garbage disposal
B. what people often understand about the term 'recycle'
C. what is involved in the recycling movement
D. how to live sensitively to the environment.
52-Which is described as one of the most industrialized areas?
A. Europe B. Asia C. Middle East D. South America
53-What does the word 'sensitive' in the phrase 'sensitive to the environment' mean?
A. cautious B. logical C. friendly D. responding
54-People can do the following to reduce waste EXCEPT
A. buy high-quality product B. buy simply-wrapped things
C. reuse cups D. buy fewer hamburgers
55-Why is it a waste and customers buy low-quality products?
A. Because people will soon throw them away. B. Because they have to be repaired many times.
C. Because customers change their ideas all the time. D. Because they produce less energy.
56-What does it mean 'Customers can vote with their wallets'?
A. they can choose the cheapest products
B. they can cast a lot to praise a producer.
C. they can ask people to choose products with less packaging
D. they can tell the producers which products are good for environment by buying them.
57-The word 'motto' is closest in meaning to_________
A. meaning B. value C. belief D. reference
58-What best describes the process of reuse?
A. The bottles are collected, washed, returned and filled again.
B. The bottles are filled again after being returned, collected and washed.
C. The bottles are washed, retuned, filled again and collected.
D. The bottles are collected, returned filled again and washed.
59-The garbage dumps in some areas have relatively little glass and plastic because
A. people are ordered to return bottles. B. returned bottles are few.
C. not many bottles are made of glass or plastic. D. each returned bottles is paid.
60-The word 'practice' is closest in meaning to_________
`A. drill B. deed C. exercise D. belief
61-What are the two things mentioned as examples of recycling?
A. Aluminum cans and plastic wrappings. B. Hamburger wrappings and spent motor oil.
C. Aluminum cans and spent motor oil. D. TV sets and aluminum cans.
62-The energy used to make a can is________ the energy used to run a color TV set for 3 hours.
A. as much as B. less than C. not worth being compared to D. more than
63-The word 'precious' is closest in meaning to_________
A. natural B. substantial C. first D. invaluable
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the sentence that is closest in meaning to each of the following questions.
64-My father couldn’t stand Tom’s behavior.
A. My father found Tom’s behavior intolerant B. My father found Tom’s behavior intolerable
C. My father was tolerant towards Tom’s behavior D. Tom’s behavior was not tolerable
65-Cultures vary from country to country.
A. Cultures are different in different countries. B. There are different cultures in one country
C. Culture differences are based on countries D. Cultures move from one country to another.
66-Nobody at all came to the meeting
A. There was almost nobody at the meeting B. Not many people came to the meeting
C. Not a single person came to the meeting D. Only a few people came to the meeting
67-The book costs $15,50 but I have only $14,50.
A. I have more than enough money to pay for the book. B. The book costs a little more than I have with me.
C. I have just enough money to pay for the book. D. I need a few more dollars to pay for the book.
68-If I hadn’t had so much work to do I would have gone to the movies.
A. Because I had to do so much work I couldn’t go to the movies.
B. I would go to the movies when I had done so much work.
C. A lot of work couldn’t prevent me from going to the movies.
D. I never go to the movies if I have work to do.
69-Despite his early retirement, he found no peace in life.
A. Although he retired early, but he found no peace in life.
B. His early retirement has brought him peace in life.
C. He found no peace in life because he retired early.
D. Early as he retired, he found no peace in life.
70-Tom has the ability to be a professional musician, but he’s too lazy to practice.
A. He is talented but he’ll never be a professional musician as he doesn’t practice.
B. As a professional musician he is not lazy to practice music lessons.
C. He is able to practice music lessons professionally though he is lazy.
D. Though practicing lazily, he is a professional musician.
71-David broke his leg and couldn’t play in the final.
A. David couldn’t play in the final due to his broken leg.
B. If David hadn’t broken his leg, he could play in the final now
C. If David didn’t break his leg, he could play in the final.
D. But for his broken leg, David couldn’t have played in the final.
72-Anne takes after her mother.
A. Anne resembles her mother in action B. Anne and her mother are alike
C. Anne looks alike her mother D. Anne likes her mother very much
73-This question is even harder than the last one.
A. The last question is not difficult
B. This question is the most difficult one
C. The last question is difficult but this one is more difficult
D. This question is hard but the last one is not.
Mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to show the underlined part that needs correction.
74-If they took their language lesson seriously, they would be able to communicate with the locals now.
A B C D
75-It announced today that an enquiry would be held into the collapse of a high-rise apartment block in Kuala
A B C D
Lumpur last week.
76-I strongly object the idea of students in the final year working part-time jobs.
A B C D
77. The City Council is planning to take measures regarding to the noise level in the city centre.
A B C D
78-Neither of the men arresting as terrorists would reveal information about his group.
A B C D
79. When a lion gets hungry, its manner changes and it becomes threatened.
A B C D
80. Little he knows about the surprise that awaited him.
A B C D
--------------- The end --------------

1A 2D 3B 4C 5D 6B 7C 8D 9C 10C 11B 12A
13D 14A 15A 16C 17D 18C 19B 20C 21A 22B 23A 24D
25B 26A 27A 28B 29D 30B 31A 32C 33C 34D 35A 36C
37C 38A 39D 40B 41A 42B 43C 44D 45B 46C 47B 48D
49D 50D 51C 52A 53C 54D 55A 56D 57C 58B 59D 60B
61C 62A 63D 64B 65A 66C 67B 68A 69D 70A 71A 72B
73C 74A 75A 76A 77A 78B 79D 80A
ANSWER KEY:

Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://a1-trandainghia.forumvi.com
 
thi thử đại học 1
Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
a1- nơi đong đầy tình bạn :: Your first category :: góc học tâp :: tiếng anh-
Chuyển đến