a1- nơi đong đầy tình bạn

good
 
Trang ChínhCalendarTrợ giúpTìm kiếmThành viênNhómĐăng kýĐăng Nhập

Share | 
 

 exercise hay

Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin
avatar

Tổng số bài gửi : 164
Join date : 18/09/2011
Đến từ : TÂY NINH

Bài gửiTiêu đề: exercise hay   Thu Sep 29, 2011 3:43 am

Section A: Phonetics

I/. Identify the word whose underlined part is pronounced differently from the three ones in each group.
1. A. discussion B. revision C. attention D. admission
2. A. cease B. chase C. increase D. raise
3. A. genuine B. geneticist C. guarantee D. generate
4. A. boot B. shoot C. food D. good
5. A. teenage B. dosage C. voyage D. carriage

1. B 2. D 3. C 4. D 5. A

II/. Identify the word whose stress pattern is different from that of the others in each group.
6. A. postpone B. specialize C. purpose D. summarize
7. A. accident B. reference C. coincide D. formulate.
8. A. significant B. ability C. political D. sympathetic
9. A. envelope B. amazing C. passenger D. reference.
10. A. cultural B. admittance C. demanding D. domestic

6. B 7. C 8. C 9. B 10. A

SECTION B: vocabulary and grammar
I . Choose the best answer from A , B, C or D to complete the following sentences.

11 . Books are no longer the only_________ of stories and information .
A. source B. style C. basis D. site
12. You’ll have to_________ a better idea than that if you want to win .
A. come in for B. get down to C. bring out D. come up with
13. Would it be _________ for you to see me tomorrow morning ?
A. fit B. successful C. possible D. worth
14. You would look up a word in a dictionary if you didn’t know what it_________.
A. signified B . meant C . showed D. talked
15. My father often does _________ with people from other countries in the region .
A. business B. finances C. affairs D. economy
16. Which word is incorrect ?
A. bamboos B. photos C. pianoes D. tomatoes
17. I couldn’t tell what time it was because workmen had removed the _________ of the clock .
A. hands B. pointers C. arms D. fingers
18. At the end of the winter . The price of winter clothes in the shop usually_________.
A. drops B. lowers C. sinks D. reduces

19. The question of late payment of bills was _________ at the board meeting .
A. risen B. raised C bought D. taken
20. Modern buildings should _________with the surrounding area.
A. suit B. fit C. blend D. join
21. There was nothing special about his clothes_________ from his flowery tie .
A. but B. except C. other D. apart
22. He went _________ a bad cold just before Christmas .
A. down with B. in for C. over D. through
23. His name was on the _________ of my tongue . but I just couldn’t remember it .
A. end B. point C. edge D. tip
24. Alice finally_________ the job because she couldn’t stand its high pressure
anymore.
A. admitted B. accepted C. adopted D. quit
25 . The campaign raised far more than the _________ of $20.000.
A. aim B. object C. goal D. target

11. A 12. D 13. C 14. B 15. A
16. C 17. A 18. A 19. B 20. C
21. D 22. A 23. D 24. D 25. D

II . There is one mistake in each of the following sentences. Find and correct it.
26. I was the last person hearing about that accident .
27. He objected for his secretary’s coming to work late .
28. This is the old furniture that isn’t worth kept .
29. For such an experience and able teacher , discipline was not a problem .
30. He looks remarkable like his father .
31. Only by studying hard you can pass the final exam .
32. It was so bad weather that we couldn’t go out.
33. They are having the walls painting by the painters
34. Many people think that reading newspapers are very interesting
35. There is too many pollution in large cities .

Mistake Correction Mistake Correction
26 hearing To hear 31 you can can you
27 for to 32 so such
28 kept keeping 33 painting painted
29 experience experienced 34 are is
30 remarkable remarkably 35 many much

III. Give the correct forms of the words in brackets.

36. In _________ with the rules of the competition, the team was disqualified.( accord )
37. Jim’s _________ of the crime only made matters worse. ( deny )
38. That was a very _________ thing to do. ( coward )
39. Traveling in big cities is becoming more _________ everyday. ( trouble )
40. I _________ this morning and was late for school. ( sleep )
41. We regret that the present economic difficulties will _________ a reduction in our workforce. ( necessary )
42. Most of the area has been _________ ( electricity )
43. They fought _________ in the war. ( hero )
44. The film is entertaining but full of historical _________ ( accurate )
45 The old fishing village is very _________ ( picture )

36. 37. 38. 39. 40.
41. 42. 43. 44. 45.

SECTION C: READING

I. Fill in each numbered space with one appropriate word .
Albert Einstein
Best known (46) _________ his Theory of Relativity, Albert Einstein has been acknowledged (47) _________ one of the greatest scientists in human society. Born in Germany in 1879, Einstein did (48) _________ in all his school subjects, with the (49) _________of mathematics, which was his (50) _________ subject.
While (51) _________as a clerk in Switzerland, Einstein produced the Special Theory of Relativity. This theory states that mass, length and time change depending on (52) _________ a person looks at them. In 1915, Einstein published his General Theory of Relativity. This new theory created a controversy (53) _________
many scientists did not agree with him. In the end, simple experiments (54) _________ Einstein to be correct. Einstein was (55) _________the Nobel Prize for his work in physics.

46. for 48. poorly 50. favourite 52. how 54. proved
47. as 49. exception 51. working 53. because 55. awarded

II. Read the passage below and choose the best answer from A, B, C or D
The loss of the jobs and persistent unemployment in the industrial countries is due mainly to changes in technology. It is thought to be misleading to blame job losses on the shift of corporations from the industrial countries to the Third World.
The present technological developments have been compared to a Third Industrial Revolution. The first coming in the 19th century, was characterized by the steam engine and the use of coal. In the 1920s the second emerged with the use of oil and the electrodynamo. The third, the present one, is driven by computers, biotechnology and information technology.
However, there can be seen weaknesses in the newest of industrial revolutions. The technology is advancing so fast and productivity is rising so fast that we are left with a big problem.. Because of the loss in jobs, caused largely by this new, technology, there will not be enough people with money to buy all these products.
Technology as definitely enhanced our standard of living, even our quality of life. But as the capacity to produce expands and the lack of purchasing power and consequent demand diminish, there can be overproduction and recession, and what happens to our standard of living?
1. What is the main point the author is making?
A. That the industrial countries have more unemployment than the Third World.
B. That technology is the main cause of unemployment.
C. That corporations have shifted to the Third World.
D. That the present situation is like in the Industrial Revolution.
2. Which of the following is not a characteristic of one of the industrial revolutions?
A. The use of oil B. The use of computer
C. The use of electricity D. The use of coal
3. What is stated as being the main weakness of the Third Industrial Revolution?
A. There will be too few people who can afford to buy things.
B. There won't be enough products for everyone to buy.
C. There will not be enough money around.
D. There will be too many machines in the factories.
4. Why does the author think that there won't be enough people to buy the product

A. People will not be able to keep up with technology.
B. Productivity will not be high enough.
C. There will be too many products.
D. Many people will be unemploy
5 . What do we infer is the author's attitude to the technology?
A. It has improved our purchasing power
B. It has improved our quality of life.
C. It has created more jobs
D. It is not responsible for the recession.

56. B 57. C 58. A 59. D 60. B

III. Fill in each numbered gap with one suitable word.

Human memory, formerly believed to be rather inefficient, is really more sophisticated than ...................... (61) of a computer. Researchers approaching the problem from a variety of points of view .................... (62) all concluded that there .................... (63) a great deal more stored in our minds .................... (64) has .................... (65) generally supposed. Dr. Wilder Penfield, a Canadian neurosurgeon, proved that .................... (66) stimulating their brains electrically, he .................... (67) elicit the total recall of specific events in his subjects’ lives. Even dreams and other minor events supposedly .................... (68) for many years. suddenly emerged .................... (69) detail. .................... (70) the physical basis for memory is not .................... (71) understood, one theory is that the fantastic capacity for storage in the brain is the result of an almost unlimited combination .................... (72) interconnections between brain cells, stimulated by patterns of activity repeated references ............... (73) the same information supports recall. Or, to .................... (74) that another way, improved performance is the result of strengthening the chemical bonds .................... (75) the memory.


61. That 62. have 63. is 64. than 65. been
66. by 67. could 68. forgotten 69. in 70. Although
71. yet 72. of 73. to 74. say 75. in

Section D – writing

I. Complete the second sentence so that it has similar meaning to the first one.

76. It’s impossible to cross the road because of the traffic.
-> The traffic makes ……………………………………………….………………………………………..
77. He can’t do anything about it.
-> There’s ……………………………………………………………………………………………………
78. By the time we arrive the other guests will have already started dinner.
-> The other guests will start ………………………………………
79. If you changed your mind, you’d be welcome to join us.
-> Were you …………………………………………………………………
80. It’s nobody’s fault that the house caught fire.
-> Nobody …………………………………………………………………………………………………………………
81. The collision didn’t damage my car much.
-> Not a great ........................................................................................................................................................................
82. They were just as good as we had expected.
-> They certainly lived .................................................................................................................................................
83. My father finds that map hard to follow.
-> My father has ..................................................................................................................................................................
84. You have to stay calm in whatever situation it is.
-> Under no ...................................................................................................................................................................................
85. Lan did not reach home until midnight.
-> It ..........................................................................................................................

II/. COMPOSITION.
Write a composition (150-200 words) about the following topic:
Some people believe that a college or university education should be available to all students. Others believe that higher education should be available only to good students. Discuss these views. Which view do you agree with? Explain why.

Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://a1-trandainghia.forumvi.com
 
exercise hay
Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
a1- nơi đong đầy tình bạn :: Your first category :: góc học tâp :: tiếng anh-
Chuyển đến