a1- nơi đong đầy tình bạn

good
 
Trang ChínhCalendarTrợ giúpTìm kiếmThành viênNhómĐăng kýĐăng Nhập

Share | 
 

 thi thử đại học 7

Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin
avatar

Tổng số bài gửi : 164
Join date : 18/09/2011
Đến từ : TÂY NINH

Bài gửiTiêu đề: thi thử đại học 7   Thu Sep 29, 2011 3:47 am

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI TUYỂN SINH ĐẠI HỌC 2010
Môn Thi: ANH VĂN – Khối D
ĐỀ THI THAM KHẢO Thời gian: 90 phút, không kể thời gian giao đề
Practice 18
Phần 1. Tìm từ mà phần in nghiêng có cách phát âm khác so với những từ kia:
1. a. finished b. cooked c. stopped d. hated
2. a. machine b. chemistry c. architect d. Christmas
3. a. underline b. unite c. understand d. unknown
4. a. low b. allow c. however d. cow
5. a. who b. where c. when d. why
Phần 2
6. The women who…. next door is often willing to help us whenever we are in difficulty.
a. to live b. living c. lived d. lives
7. They say that they …… their course next month
a. finish b. will finish c. will be finishing d. will be finished
8. Mary …….. her treatment almost two years ago.
a. have b. has had c. had d. was having
9. Don’t bother me while I ……..
a. am working b. was working c. will work d. is going to work
10. Did you hear …….. upstairs?
a. she sing b. her singing c. she singing d. her to sing
11. Women in the past .…. work outside the home as nowadays.
a. do not b. won’t c. didn’t d. hasn’t
12. Today is their golden wedding anniversary. They ….. married for 50 years. a. have been b. has been c. was d. will be
13. He ……. in the office at the moment.
a. has work b. is working c. has been working d. works
14. He ………. very frightened when he saw spiders.
a. feeling b. felt c. was felt d. feels
15. Where ……. next summer?
a. will you go b. are you going
c. do you go d. are you going to go
16. How long ……. you studied here?
a. are b. did c. do d. have
17. After our guests ………, we sat down to dinner.
a. arrived b. arrive c. were arriving d. have arrived
18. She and I……… each other since we were at secondary school.
a. know b. knew c. have known d. has known
19. ….. you at home last night?
a. Did b. Were d. Have d. Are
20. What …. to do when you graduate?
a. are you going b. are going c. you are going d. are you go
21. The books and the dictionary….. … on the table.
a. were b. are c. is d. have been
22. ………. both of you ready for the test?
a. Is b. Are c. Have d. Do
23. She ……… here since I came here.
a. lives b. lived c. is living d. has lived
24. We …… a lot important inventions in the future.
a. have b. will have c. had d. has had
25. The police ……... for the thief at the moment.
a. is looking b. have been looking c. are looking d. is going to look.
26. It was really kind ….. . you to help poor people.
a. to b. for c. of d. on
27. Romeo and Juliet is a play …………. William Shakespeare. a. in b. by c. on d. from
28. ‘Can I ask you something?’ ’Not now, I………. my report.’
a. am writing b. write c. will write d. wrote
29. Please go out ….. .dinner
a. in b. for c. to d. with
30. You must be responsible …………. your study.
a. in b. from c. for d. at
31. We arrived ……….. the station five minutes late.
a. on b. to c. at d. in
32. Her success ………. passing the exam made her parents very happy a. in b. with c. up d. to
33. Noone likes being laughed ……….. .
a. at b. with c. for d. on
34. The meeting was held …………Tuesday.
a. on b. of c. for d. in
35. All of the clothes sold in this store were made …… hand a. in b. with c. on d. by
36. She is interested …….. making money.
a. of b. at c. in d. by
37. Thank you for letting me …….. your dog for a walk. a. take b. to take c. taken d. taking
38. They found it is impossible ……… their problems.
a. solve b. to solve c. solved d. solving
39. We can’t find a place ………
a. live b. to live c. living d. lived
40. The film seemed …….... forever, but at last it was over
a. to go on b. going on c. go on d. went on
41. We’ve decided …………. married in the spring.
a. getting b. to get c. get d. got
42. It was one of the most exciting matches …..
a. to watch b. watch c. watching d. watched
43. She would like …….. the answer.
a. that she knows b. to know c. knowing d. that knows
44. It’s time you ………….. a new TV. Yours is out of date.
a. to buy b. buy c. buying d. bought
45. If you want to learn English well you have to ………. hard working a. being b. been c. be d. for being
46. To my ………., John is very good at Vietnamese.
a. amazing b. amazed c. amaze d. amazement
47. This movie is the most ………
a. entertaining b. entertained
c entertain. d. entertainment
48. He is proud of his ……….
a. succeed b. success
c. successful d. successful ly
49. Nobody likes him because he is ………..
a. pleased b. pleasure c. pleasant d. unpleasant
50. AIDS has caused a great number of …….
a. die b. death c. dying d. dead
51. His ……. was surprising.
a. arrive b. arrived c. arriver d. arrival
52. The disco was so …. .. that you couldn’t hear yourself speak.
a. noise b. noisy c. noisily d. nosiest
53. I don’t think we have enough food because there are some …………guests. a. expect b. expected c. unexpected d. unexpectedly
54. ……., he won a lot of money in a lottery.
a. luck b. unlucky c. lucky d. luckily
55. I ………. the course because it is interesting. a. enjoyment b. enjoy
c. enjoyable d. enjoying
56. We have ……. in his ability.
a. confident b. confidently c. confidence d. confidential
57. ………. more about her, you would change your opinion
a. If you know b. If you did know c. If you knew d. If did you know
58. ……… I was a child, I used to play football.
a. As soon as b. While c. When d. If
59. Tay Bac university ……. in Son la town for two years.
a. was built b. is built c. have been built d. has been built
60. Chewing gum ……… in Sweden in 1993.
a. was invented b. is invented c. has been invented d. invented
61. I’ll phone you ……………….. I come.
a. while b. until c. as soon as d. because
62. If we ……... have computer, our lives ………. boring.
a. don’t/ will b. won’t have/ are c. didn’t/ would be d. wouldn’t/ were
63. “The Wall” ….. when all the members were students.
a. founded b. was founded c. has been founded d. founded
64. If he worked harder, he ………….
a. will be promoted b. will have been promoted c. had been promoted d. would be promoted
65. All students at Tay Bac university ……… uniforms on Monday.
a. are asked to wear b. ask to wear c. asked to wear d. to asked wearing
66. I hate …. ….the washing up.
a. taking b. doing c. getting d. making
67. She does not know what to do when her parents …….. a complaint to her. a. make b. give c. keep d. tell
68. I was late because I ……… the bus.
a. left b. lost c. missed d. forgot
69. We never believe in him, he always ….. lies.
a. says b. makes c. tells d. give
70. Rice is ………….. in China
a. made b. kept c. done d. grown
71. “New headway ” is ……textbook I’ve ever learned.
a. more interesting b. as more interesting c. the most interesting d. as interesting as
72 Her life becomes ……. than it was before..
a. more happy b. as happy c. happier d. the happiest
73. China is getting richer and ………
a. more powerful b. powerful c. powerfuler d. the most powerful
74. Charles Chaplin made many of the funniest and …….. popular films of his time. a. more b. most c. the most d. the more
75. She ………..staying at home to going out.
a. likes b. ‘d like c. prefers d. loves
PhÇn 3.
76. My friends and I would like thanking for your hospitability.
a b
We all enjoyed ourselves very much.
c d
77. It always takes me an hour doing homework everyday.
A b c d
78. She is so a nice student that all teachers love her. a b c d
79. Why don’t you get someone sending this letter for me?
a b c d
80. If he arrived late, we would began without him.
a b c d
Phần 4.
Jack London was the famous American novelist and short story writer. He was born in San
Francisco in 1876. He quit school at fourteen to become a sailor. He was a self- taught student, he finished his high school and college education during six months. He led an adventurous but poor life. His view point was in favor of the poor and socialism. He read a lot of books of Karl Marx. He was influenced by Marxist Party theory and the October Revolution. In 1985, he joined the Socialist Labour Party but in the last years of his life, he moved away from the working class and in 1916 he left the party. In 1916 he committed suicide because of despair dream. He used an overdose of morphine and drowned himself in the sea. He was an adventure novelist, a Social reformer and a prominent socialist who often signed under the line “Yours for revolution, Jack London.”
81. Jack London quit school in ………..
a. 1876 b. 1890 c. 1895 d. 1916
82. He led a/ an ……… life.
a. rich and adventurous b. poor and quite c. adventurous and poor d. rich and quite
83. He was in favour of ……………….
a. self teaching b. capitalism c. the rich and the poor d. the poor and socialism
84. Why did he commit suicide?
a. Because he left the party b. Because of socialism
c. He used to have a dream
d. Because of despair of life and disillusion with American dream.
85. Which job didn’t he do?
a. a fish man b. a novelist c. a socialist d. a social reformer
Students at the age of 18 always have to face difficult decision to make: some want to go on with their study at college or university, others prefer to start work immediately. Many school leavers are eager to go to work in order to make money to live independently and help their parents. They always do their best to overcome any obstacles they may encounter. Unfortunately, owing to the
guidance poor and bold from their parents and teachers, most boys and girls are ill- prepared for unemployment. Therefore, they often feel worried and build up all sort of fearsome prospects in their mind as the time to start work gets nearer. It is the duty of the school and family to prepare these young people for their future jobs.
86. The main idea of the passage is ………
a. Learning at university b. Making an important decision at 18 c. Starting to work after leaving school d. Getting to know about new job.
87. Why do some young people want to find a job after they leave school?
a. They are badly in need of money b. They want to get rid of schooling
c. Their parents do not help them d. They want to lead an independent life
88. What do young people do when they have difficulty?
a. They just let things go. b. They do their best.
c. They complain about their parents and teachers. d. They ask for help.
89. The word “Unfortunately” in line 5 is nearest in meaning to .
a. suddenly b. unluckily c. luckily d. surprisingly
90. Which of the following is not true about young people who start work?
a. They meet difficulty. b. They feel worried.
c. They are very successful. d. They are eager to work.



















1.D 11. C 21.B 31.C 41. B 51.D 61.C 71.C 81.B

2.A 12.A 22.B 32.A 42.A 52. B 62.C 72.C 82.C

3.B 13.B 23.D 33.A 43.B 53.C 63.B 73.A 83.D

4.A 14.B 24.B 34.A 44.D 54.D 64.D 74.C 84.D

5.A 15.B 25.A 35.D 45.C 55.B 65.A 75.C 85.A

6.D 16.D 26.C 36.C 46.D 56.C 66.B 76.B 86.C

7.B 17.A 27.B 37.A 47.A 57.C 67.A 77.D 87.D

8.C 18.C 28.A 38.B 48. D 58.C 68.C 78.A 88. B

9.A 19.B 29.B 39.B 49.D 59.D 69.C 79.C 89.B

10.C 20.A 30.C 40.B 50.B 60.A 70.D 80.C 90.C

Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://a1-trandainghia.forumvi.com
 
thi thử đại học 7
Xem chủ đề cũ hơn Xem chủ đề mới hơn Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
a1- nơi đong đầy tình bạn :: Your first category :: góc học tâp :: tiếng anh-
Chuyển đến