a1- nơi đong đầy tình bạn

good
 
Trang ChínhCalendarTrợ giúpTìm kiếmThành viênNhómĐăng kýĐăng Nhập

Share | 
 

 thi thử đại học 15

Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin
avatar

Tổng số bài gửi : 164
Join date : 18/09/2011
Đến từ : TÂY NINH

Bài gửiTiêu đề: thi thử đại học 15   Thu Sep 29, 2011 4:16 am

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI TUYỂN SINH ĐẠI HỌC 2011
Môn Thi: ANH VĂN – Khối D
ĐỀ THI THAM KHẢO Thời gian: 90 phút, không kể thời gian giao đề

Practice Test 7

Phần 1: Chän tõ cã c¸ch ph¸t ©m kh¸c
1. A. see B. saw C. sort D. she
2. A. watching B. matches C. machine D. kitchen
3. A. time B. night C. living D. child
4. A. here B. where C. hair D. wear
5. A. new B. few C. sew D. chew
Phần 2: Chän ®¸p ¸n ®óng
6. .........you...........to the radio?” “Turn it off, please”
A. Are / listening B. Do / listen C. Did / listened D. Is / listening
7. They .................China.
A. went B. come C. have been D. have been to
8. He tried to spend........................
A. littlest money as he could B. as little money as he could
C. most little money as he could D. at least money as he could
9. ................good bye to your sister from me when you see her.
A. Told B. Say C. Tell D. Speak
10. Have you..........................a decision about where to go this summer holiday?
A. given B. had C. made D. done
11. I haven’t got enough money. “I ................. you some”
A. will lend B. am going to lend C. am lending D. lend
12. ......................you.........................Chinese food?
A. has / tried B. do / try C. did / try D. have / tried
13. Tom isn’t here. He.......................... to work.
A. went B. goes C. have gone D. has gone
14. John has bought a lot of food for tonight. He ..........................a party
A. has had B. will have C. is going to have D. has
15. I ........................to the library every Sunday but next Sunday I ..................to the cinema for a change.
A. am going / will go B. go / am going C. go / will go D. am going / am going
16. Oh! I feel terrible. I think I ........................sick.
A. will be B. was C. has been D. am going to be
17. Look out! The car ..................... toward us.
A. is coming B. will come C. will be coming D. comes
18. The next examination will be very difficult, but I hope I....................
A. am passing it B. have passed it C. pass it D. will pass it
19. My mother was angry because I .................meal.
A. hadn’t cooked B. cooked C. had cooked D. was cooking
20. When Fred went shopping yesterday, he ......................a lot of potatoes and eggs.
A. buy B. is buying C. buys D. bought
21. ........................she.................... round the National Gallery?
A. Have / been B.H / been C. Are / going D.Is / been
22. I occasionally .......................to the gym.
A. go B. went C. goes D. am going
23. Debbie works as an administrator at the university. She ...........very long hours at the moment because it’s the last of the academic year.
A. works B. work C. is working D. has worked
24. David ...................his hands. He ................the TV set.
A. is washing / has just repaired B. washes / has repaired just
C. is washing / is repairing D. is washing / just has repaired
25. When we came in , a meal ................................for us
A. had already prepared B. had already been prepared C. was preparing D. was been preparing
26. The doctor examine.him and found that he .....................his arm
A. break B. breaks C. broke D. had broken
27. Microsoft is one of .............................................
A. bigger computer companies in the world B. the biggest computer companies in the world
C. the big computer companies in the world D. the most big computer companies in the world
28. She can pronounce English words .....................than she could last term.
A. better B. gooder C. more better. D. more good
29. The more money is invested to manufacture..........
A. the best quality products we have B. goodest quality products we have
C. well quality products we have D. the better quality products we have
30. Bill Clinton is ..............for his shrewed diplomacy during his presidency.
A. the more famous B. the famousest C. the most famous D. more famous
31. you should.......................your lessons before the examination.
A. read B. look C. revise D. study
32. An increasing number of people are now going on ...........to Ha Long Bay
A. trip B. visit C. holiday D. journey
33. Have you ...................breakfast this morning.
A. given B. had C. made D. done
34 I’m afraid that you’ll have to stay .........................bed for one or two days.
A. on B. in C. at D. down
35. More and more children now sleep ...........................streets.
A. on B. in C. at D. no preposition
36. Le Khanh is often ..................the role of a rich and charming woman.
A on B. at C. of D. in
37. Jack has gone away . He’ll be back ....................................a week.
A. for B. on C. before D. in
38. Paul got married..........................18 May 1991.
A. on B. in C. at D no preposition
39. Do you work................................every Wednesday.
A. on B. in C. at D. no preposition
40. Everybody was surprised ....................the news.
A. in B. on C. at D. with
41. Are you thinking........................going on holiday next month?
A. in B. at C. of D. with
42. He has to be responsible..........................all that noise last night.
A. for B. with C. at D. on
43. He died ..........................food poisoning.
A. in B. on C. no preposition D. of
44. He has promised..............................it to me this afternoon.
A. to deliver B. to delivering C. delivering D. deliver
45. It is raining outside. Would you like ...............................in
A. stay B. staying C. to stay D. to staying
46. My boss told me .................the office before five.
A. not to leave B. not leave C. no leave D. not to leaving
47. Don’t forget ........................when you go to bed.
A. locking up B. to lock up C. lock up D. to locking up
48. We want the viewers.................. the presenters.
A. to fancy B. fancy C. fancying D. fanciing
49. When you get diarrhea you can’t stop.......................to the toilet.
A. keeping B. keep C. to keep D. to keeping
50. Should we.........................dinner now or later?
A. to having B. to have C. have D. having
51. The police stopped everyone from .............................the building.
A. leaving B. leave C. to leave D. to leaving
52. Those berries are ......................Don’t eat them.
A. poison B. poisoning C. poisonous D. poison
53. Mobile phone is the greatest ..........................in the world.
A. invent B. inventor C. invention D. inventer
54. I’d love to come to your party but, ..................., I have to go somewhere else.
A. fortune B. fortunately C. unfortunately D. fortunely
55. We used to give............
A. advice B. advise C. advising D. advicing
56. Yesterday when I came out I saw a .................body in the middle of the road.
A. death B. dead C. die D. died
57. I have two .....................in my life. I want to be rich and I want to be famous.
A. ambitions B. ambitious C. ambitiguous D. ambition
58.Cananda is so big that there is a ..................of climates.
A. vary B. various C. variety D.varies
59. All their money comes from their .................business.
A. success B. successful C. successed D. successing
60. If he goes to university he will study.....................
A. medical B. medicine C. medicin D. medically
61. You must give the police a .........................of the man who attacked you.
A. description B. describe C. describing D. described
62. Three students ...............................last night.
A. were kidnapped B. was kidnapped C. kidnapped D. kidnap
63. On 4 October 1957 the first satellite, Sputnik ..........................
A. launched B. were launched C. was launched D. launch
64. We........................ up by a loud noise during the night.
A. are woken B. were woken C. woke D. had been woken
65. A new supermarket ..........................this year.
A. has been built B. was being built C. was built D. build
66. I’ll write to you ...........................I have time
A. as soon as B. after C. before D. until
67. Please turn off the lights .................you .......................to bed.
A. after / go B. before / go C. before / goes D. before / will go
68. I ..............................English until I ..................it perfectly.
A. will study / speak B. study / will speak C. will study / will speak D. study / speak
69. If I find your key. I....................you.
A. ’ll tell B. tell C. am telling D. will telling
70. If I ……………you, I ………….her.
A. were / would marry B. will be / would marry C. was / marry D. am / will marry
71. Every people says that her story is so ……………..
A. bored B. boring C. borred D. bore
72. The cash and carry is only 50 pounds but they charge extra for…………
A. deliver B. delivery C. delivering D. deliverer
73. These shoes look quite smart but they are terribly………….
A. comfort B. comfortable C. uncomfortable D. comforting
74. After……… school, most boys and girls are eager to find job but few of them wonder whether they are well……….for their future work.
A. leaving / prepared B. leave / prepared C. leave / preparing D. leaving / preparing
75. It …………..that deforestation seriously effects the climate of a region
A. has been said B. has said C. is said D. was saying
PhÇn 3. T×m lçi
76. Was the package deliver by a special messenger before you got to thestation?
A B C D
77. It could quite be cold in Cairo in January
A B C D
78. The teacher looks happily with the students’ better results.
A B C D
79. Nam is looking at his dictionary. He doesn’t remember that he left it in the playground yesterday.
A B C D
80. I have gone to Hawaii three times this summer, I still want to spent my holiday there.
A B C D
Phần 4.
Coffee is the most popular hot drink in almost all countries. A “coffee break” is an important part of life in
the United States. An old story says that coffee was first discovered in Ethiopia. Men who took care of their sheep noticed that the sheep stayed awake all night when ate coffee beans and leaves. Coffee was first used as a food, a kind of wine, and then medicine. It became a drink about 700 years ago. People took coffee to Arabia in the thirteen century. From there it went to Turkey, Europe, and the Americas. In 1963 the United Nation helped organize an International Coffee Agreement. According to this agreement, countries that export coffee agree on the price. This agreement helps Brazil and the other exporting countries get a fair price.
81. In which country is coffee a favorite drink?
A. Brazil B. In the United States C. In Ethiopia D. In Arabia
82. What did the people taking care of sheep in Ethiopia realize?
A. Their sheep did not sleep all night B. Every night the sheep ate the coffee beans
C. The sheep did not sleep all night when they ate coffee beans and leaves
D. The sheep destroyed the coffee field
83. How long has coffee been a drink?
A. For 700 years B. Since 13th century C. In 1963 D. Since the year 700
84. What is (are) the purpose(s) of using coffee?
A. As a food B. As a drink C. As medicine D. All of the above
85. Who aided to organize an international agreement on coffee?
A. The United States
B. The United Nations
C. Brazil
D. Not mentioned in the passage
Centuries ago in Ancient Greece, a man by name of Antipater of Sidon compiled a list of what he thought were the Seven Wonders of the World. The seven included the hanging Gardens of Babylon in present - day Iraq, The Statue of Zeus in Greece, and the Pyramid of Cheops in Egypt. The pyramid is the only wonder you can still see today. Many people claim that there other wonders, which the ancient Greeks knew nothing about. These include the Great Wall of China, the Taj Mahal in India and Angkor Wat in Cambodia. Angkor Wat should really be known as a wonder because it is the largest temple in the world. The temple was built around the year 1100 to honor a Hindu God, but over the next three centuries it became a Buddhist religious center. The area surrounding the temple, Angkor Thom, used to be the royal capital city. In the early 15th century, three Khmer rulers moved to Phnom Penh and Angkor was quiet. It now is a famous tourist attraction.
86. The only surviving wonder on Antipater’s list is..............
A. The Great Wall of China B. The Statue of Zeus
C. The Pyramid of Cheops D. Angkor Wat
87. Angkor Wat was originally built for............
A. Hindus B. Buddhist C. Kings D. the citizens of Phnom Penh
88. Angkor Wat............................
A. was small temple B. is one of the seven wonders of the world
C. is a pyramid D. was part of a royal Khmer city a long time ago
89. In the 1400s, the Khmer King..................................................
A. built Angkor Wat
B. chose Phnom Penh as the new capital
C. turned Angkor Wat into a Buddhist center
D. moved the temple to Phnom Penh
90. In the 12th The temple was built to........................
A .honor Hindu God
B. honor soldier died in war
C. honor Kings
D. honor builders








1. D 2. C 3. C 4. A 5. C 6. A 7. D 8. B 9. B 10. C

11. A 12. D 13. D 14. C 15. B 16. D 17. A 18. D 19. A 20. D

21. B 22. A 23. C 24. A 25. B 26. D 27. B 28. A 29. D 30. C

31. C 32. C 33. B 34. B 35. B 36. D 37. D 38. A 39. D 40. C

41. C 42. A 43. D 44. A 45. C 46. A 47. B 48. A 49. A 50. C

51. A 52. C 53. C 54. C 55. A 56. B 57. A 58. C 59. B 60. B

61. A 62. A 63. C 64. B 65. A 66. A 67. B 68. A 69. A 70. A

71. B 72. B 73. C 74. A 75. C 76. B 77. C 78. C 79. A 80. A

81. B 82. C 83. A 84. D 85. B 86. C 87. A 88. B 89. B 90. A

Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://a1-trandainghia.forumvi.com
 
thi thử đại học 15
Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
a1- nơi đong đầy tình bạn :: Your first category :: góc học tâp :: tiếng anh-
Chuyển đến