a1- nơi đong đầy tình bạn

good
 
Trang ChínhCalendarTrợ giúpTìm kiếmThành viênNhómĐăng kýĐăng Nhập

Share | 
 

 thi thử đại học 16

Go down 
Tác giảThông điệp
Admin
Admin
avatar

Tổng số bài gửi : 164
Join date : 18/09/2011
Đến từ : TÂY NINH

Bài gửiTiêu đề: thi thử đại học 16   Thu Sep 29, 2011 4:17 am

BỘ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO ĐỀ THI TUYỂN SINH ĐẠI HỌC 2011
Môn Thi: ANH VĂN – Khối D
ĐỀ THI THAM KHẢO Thời gian: 90 phút, không kể thời gian giao đề
Practice test 9
Phần 1
1.a. liked b. helped c. counted d. cooked
2. a. ball b. small c. match d. saw
3. a. encourage b. enough c. trouble d. flour
4. a. camera b. accident c. interesting d. exciting
5. a. computer b. museum c. during d. pub
Phần 2
6. She was walking down the street when suddenly she .............Peter.
a. sees b. was seeing c. saw d. see
7. I ...................what you mean but I don’t agree with you.
a. see b. had seen c. am seeing d. have been seeing
8. Tom doesn’t like dancing, but Mike.................
a. does b. did c. do d. doesn’t
9. A number of accidents in the last 2 years ................caused by drunk driving.
a. were b. have been c. have d. are
10. We .................play chess with our father when we were children.
a. use to b. using to c. used to d. have used to
11. They ..................for robbing the bank for some months.
a. have arrested b. are arrested c. were arrested d. have been arrested
12. Tony ....................a strap with his trousers because they were too loose.
a. has to wear b. had been wearing c. had to wear d. were wearing
13. Italian people ..............of the Prime Minister’s resignation on television last night.
a. were told b. will tell c. have told d. will be telling
14. Nearly 1,000 people have been killed in an earthquake which .........Japan yesterday.
a. has hit b. was hitting c. hit d. had hit
15. It couldn’t have been Bill you met at the party last night. He ..................China.
a. has been to b. was in c. will be d. has gone to
16. I ...............in the garden all day and I am exhausted now.
a. has worked b. have been working c. had worked d. was working
17. Some of them ......................so much since we left the army.
a. changed b. did change c. had changed d. have changed
18. Many scientists are sure ................life on other planets.
a. there was b. there had been c. there are d. there is
19. Look at that men! He ..............such a funny hat.
a. wore b. is wearing c. was wearing d. wears
20. When I got home, the children .....................to bed and the house was quiet.
a. went b. had gone c. has gone d. will go
21. Beatrice said she ..............in Paris before moving to Barcelona.
a. had lived b. was living c. has live d. will live
22. They were too late. The plane ................off ten minutes earlier.
a. took b. had taken c. has taken d. was taking
23. Paper money ..................for over a thousand years.
a. has been used b. has used c. was used d. used
24. The weather has been bad this week. Next week it .............probably be worse.
a. is b. will c. is going to d. must
25. – We haven’t got any bread left. - Well, I ...................go to the baker’s and get some. a. will b. am going to c. am d. should
26. Hetty went to New York and invested .............Wall Street.
a. in b. on c. for d. to
27. I spoke to her .................the phone last week.
a. on b. in c. at d. by
28. Why did you open my letter?. – I’m sorry. I did it ...............mistake.
a. about b. on c. by d. in
29. I live ..................the third floor.
a. on b. above c. at d. in
30. ................Saturday night we went to a party.
a. In b. On c. At d. To
31. Maria is ...............her sister in many ways. They are both tall and thin.
a. from b. for c. with d. like
32. The bank is ................the corner of Lower Road and Hill Road.
a. in b. on c. at d. from
33. He gave ....................his job last week.
a. to b. to c. up d. from
34. We’ll stay in the United State until our visa runs ............
a. up b. out c. off d. away
35. It is important for you to succeed .......................your career.
a. on b. with c. about d. in
36. She made me .................for the petrol, but she allowed me .............her car all day.
a. pay/ use b. to pay/ to use c. pay/ to use d. pay/ using
37. Sorry, you ................to touch that antique vase.
a. can b. can’t c. are not allowed d. must
38. Ann agreed to stay behind; she was used to ....................late.
a. work b. working c. worked d. works
39. She decided .................her new life.
a. starting b. to start c. started d. start
40. I don’t mind.................., but I try not to do it when possible.
a. cook b. to cook c. cooking d. cooked
41. Don’t let him .................our house.
a. to enter b. enter c. entering d. enters
42. He failed ......................his problem.
a. solves b. solving c. solve d. to solve
43. We look forward ......................you on the thirteen.
a. to see b. see c. to seeing d. seeing
44. I tried ...................down the mountain, but it was too steep.
a. ski b. to ski c. skiing d. to skiing
45. I need a recipe for a cake that’s easy.....................
a. make b. to make c. making d. for making
46. The music was so ..............that you couldn’t hear anything.
a. loud b. loudly c. loudness d. loudly
47. She had a car crash because of her............................
a. careful b. careless c. care d. carelessness
48. My sister smiled ....................when she received your present.
a. happily b. happy c. happiness d. unhappy
49. He is my sister’s daughter. She is my ...................
a. nephew b. niece c. son d. cousin
50. A(An)......................provides legal advice.
a. architect b. lawyer c. decorator d. shop assistant
51. The TV programme was so ....................that I fell asleep.
a. bored b. bore c. boring d. interested
52. I failed my exam. I worked hard for it. I’m so ......................
a. disappoint b. disappointing c. disappointingly d. disappointed
53. Could I .....................on these shoes, please?
a. fill b. put c. look d. try
54. She .................off her horse and hurt her wrist.
a. fell b. turned c. put d. gave
55. They .............that Mary left last week.
a. tell b. told c. said d. say
56. When I was a child I ....................allowed to go out late at night.
a. were not b. did not c. was not d. had not
57. If I ..............the lottery, I would give most to charity.
a. win b. won c. will win d. had won
58. I’m coming to London tomorrow. I’ll ring you ..............I arrive.
a. if b. when c. before d. until
59. We can stay with my American cousins ................we are in Los Angeles.
a. while b. as soon as c. until d. after
60. My shoes ..................... last night.
a. were steal b. have been stolen c. stolen d. were stolen
61. Three schools for poor children .........................this year.
a. have built b. have been built c. were built d. built
62. If you stop smoking, you ............... more money.
a. won’t have b. will have c. would have d. wouldn’t have
63. 10,000 cars ........................next year.
a. are produced b. be produced c. produce d. will be produced
64. Someone ....................my bag!.
a. has stolen b. has been stolen c. have stolen d. have been stolen
65. You are reading the book .......................I wanted to read.
a. where b. who c. that d. when
66. Tom was absent for work because he ...................up late.
a. get b.woke c. got d. made
67. You have to be on a diet if you want to ..................weight.
a. lose b. keep c. get d. reduce
68. .................hello to your parents from me when you see them.
a. has b. develops c. lengthens d. grows
69. She made a complaint to the manager because they……. meal so badly.
a. ate b. had c. prepared d. took
70. This is my grandfather’s watch. He ..............it everyday until he died.
a. carried b. took c. wore d. brought
71. Surely, some of .................times of my life have been spent in our kitchen.
a. happiest b. the happiest c. the most happy d. most happy
72. John said that no other car could go ........................his car.
a. so fast like b. as fast as c. fast than d. as fastly as
73. Tom is ...................intelligent in our class.
a. the more b. the best c. the most d. most
74. Trains in London are ..................... in Paris.
a. more crowded than b. as crowded like c. less crowded as d. as crowded than
75. My homework is ................than yours.
a. worst b. worse c. badder d. more bad
Phần 3.
76. I last went to the cinema since three weeks ago.
A B C D
77. When have you had your new hairstyle?
A B C D
78. Twenty-four is enough old to live with his parents.
A B C D
79. There was an accident, but unfortunately no one was serious injured.
A B C D
80. The sofa was such comfortable that I fell asleep.
A B C D
Phần 4.
For many years people believed that the cleverest animals after man were chimpanzees. Now, however, there is proof that dolphins may be even cleverer than these big apes. Although a dophin lives in the sea, it is a mammal. It is in many ways, therefore, like a human being. Dolphins have simple language. They are able to talk to one another. It may be possible for man to learn how to talk to dolphins. But this will not be easy because dolphins cannot hear the kind of sounds man can make. If the man wants to talk to dolphins, therefore, he will have to make a third language which both he and the dolphins can understand. Dolphins are also very friendly towards man. They often follow ships. There are many stories of dolphins guiding ships through difficult and dangerous water.
81. Which animals did people think may be cleverest?
a. chimpanzees b. dolphins c. monkeys d. rabbits
82. What other beings are dolphins like in many ways?
a. mammals b. chimpanzees c. fishes d. human beings
83. What is NOT true?
a. Dolphins live in the sea b. they are not mammals
c. they are friendly towards man. d. they have their own language.
84. Why is a third language necessary if the man wants to talk to dolphins?
a. dolphins cannot hear
b. dolphins cannot understand people’s language
c. dolphins cannot hear the kind of sounds man can make
d. dolphins want to talk to people
85. In what ways are dolphins friendly to man?
a. they guide ships through difficult and dangerous water
b. they tell people stories
c. they catch ships
d. they can understand people
Language, the way we express ourselves, is a vital part of learning. A baby learns his native tongue naturally by hearing speech around him. If the speech he hears is rapid, not clear and never directed at him then he learns slowly and speaks badly. A child of two or three who can’t make his desires known or put his thoughts into words will usually become angry. His relationships with other get worse. If the speech a baby hears around him is clear, and his family talk to him, he will gain a satisfactory command of language directly, by his mother, his language ability will be greater. By the time he is two, it is quite possible for him to have a vocabulary of two thousand words and by the time he is three he will be able to read. Once ahead he will stay ahead.
86. How is language defined by the writer?
a. Language is the way we express ourselves
b. Language is what we learn
c. Language is what we say
d. Language is what we write
87. How does a baby learn his mother tongue?
a. by listening to radio b. by reading books
c. by hearing what is said around him d. by watching TV
88. How does the child usually react when he can’t express himself?
a. He will get worse. b. He will get angry.
c. He won’t talk. d. He will be better.
89. How should the mother talk to her baby?
a. clearly, directly b. clearly, indirectly
c. rapidly, clearly d. slowly, indirectly
90. How many words does a baby at the age of two can acquire?
a. 20 words b. 200 words
c. 2,000 words d. 20, 000 words












1.C 2.C 3. D 4. D 5. D 6. C 7. A 8. A 9. A 10.C

11. D 12. C 13. A 14. C 15. D 16. B 17. D 18. D 19. B 20. B

21. A 22. B 23. A 24. B 25. A 26. A 27. A 28. C 29. A 30. B

31. D 32. B 33. C 34. B 35. D 36. C 37. C 38. B 39. B 40. C

41. B 42. D 43. C 44. B 45. B 46. C 47. D 48. A 49. B 50. B

51. C 52. D 53. D 54. A 55. C 56. C 57. B 58. B 59. A 60. D

61. B 62. B 63. D 64. A 65. C 66. C 67. A 68. D 69. C 70. C

71. B 72. B 73. C 74. A 75. B 76. C 77.A 78. B 79. B 80. B

81. A 82. D 83. C 84. C 85.A 86. A 87. C 88. B 89. A 90. C



Về Đầu Trang Go down
Xem lý lịch thành viên http://a1-trandainghia.forumvi.com
 
thi thử đại học 16
Về Đầu Trang 
Trang 1 trong tổng số 1 trang

Permissions in this forum:Bạn không có quyền trả lời bài viết
a1- nơi đong đầy tình bạn :: Your first category :: góc học tâp :: tiếng anh-
Chuyển đến